v prvé řádě bych si položil otázku, proč jsem někomu povolil přístup na internet přes své Wi-Fi, když mne irituje, kdy toto připojení využívá.
zařízení TP-Link je spousty a každé má své možnosti a nastavení. předpokládám, že se bude jednat o levný wi-fi router a tam se toho se sledováním sítě nedá mnoho dělat. Jen přes web rozhraní při zapnutém pc.
druhá věc, program na sledování. ano je spousta takových programů, nic méně musí běžet na nějakém pc, takže pro trvalé sledování provozu wi-fi je nutné mít vyhrazeno pc s trvalým provozem a zařízení wi-fi musí podporovat protokol snmp.
osobně toto řeším trochujinými zařízeními, která jsou plně konfigurovatelná podle přání. mimo jiné lze zde pohodlně nastavit kdy komu půjde internet a kdy ne, jakou bude mír rychlost download a upload. dají sen astavit pravidla provozu - firewall, dají se filtrovat pakety atd. samozřejmě toto zařízení umí samo sledovat provoz a ukládat do grafu. samozřejmostí je přehled přenosu dat na připojených zařízení.
v případě zájmu se mužeš na mne obrátit e-mailem mifano@seznam.cz
mohu pak zaslat fotky jak vypadá nastavení, jak vypadají grafy přenosu, jak se nech sledovat síť v reálném čase atd. Případně pak poradit s konfigurací.
záměrně zde neuvádím jaké zařízení používám, neboť se jich vyrábí x typů a je dobré daný typ vybrat podle konkrétních potřeb a požadavků. U všech typů je však zachována vysoká konfigurace nastavení.