Diskuze > Různé o wifi > Zapomenuté heslo směrovače
|
|
|
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Díky za radu... pomohla......, host, 9.1.2015
Tak s toho tě rychle vyvedu, dával jsem to n..., host, 29.8.2012 Jednu řadu bych měl. Nech to zprovoznit někoho kdo..., host, 28.8.2012
Ještě jeden dotaz. Chtěl jsem si doma propoj..., host, 26.8.2012 To je uz jedno, nemam v planu ho nejakym zpusobem ..., host, 26.8.2012
Pokud byl špatný, tak je jedno co je to ve v..., host, 25.8.2012
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.1.84 (?), 21.8.2012 0:25, počet návštěv: 60225 Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den. Pořídil jsem si wi-fi router D-link wireless N150 home router DIR 600. Vše jsem nastavil a vše fungovalo vpořádku. Dnes jsem chtěl změnit přihlašovací jméno do svojí domácí sítě, tak jsem vložil instalační cd, ale nedostal jsem se přes vstupní heslo dál do konfigurace. Klikl jsem tedy na "zapomenuté heslo" a ukázala se mi rada, že pokud jsem zapomněl heslo, bude nutné router restartovat, aby se nastavil do výrobního nastavení a heslo bylo prázdné. To jsem udělal, ale
stále mně to hlásí, že mám zadat heslo, které jsem již dříve vytvořil (i když jsem instalační cd spustil znovu). Můžete mi, prosím, poradit, jak se mám přes toto heslo dostat dál? Moje wifi síť je teď po resetu routeru nezabezpečená a s názvem dlink. Rád bych si zadal nové jméno a heslo. Děkuji.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.82.30 (?), 21.8.2012 17:19 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
A opravdu jste ho restartoval?Já mam ten stejný co vy a když ho potřebuji někdy restartovat tak se vše vrátí do továrního nastavení a heslo zmizí a neptá se na heslo.Musíte ho restartovat, držet to tlačítkominimálně po dobu 10sekund aby se to kompletně restartovalo.Jakmile se rozsvítí žlutě STAN-BY tak můžete tlačítko pustit a musíte ho mít bez hesla.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.1.84 (?), 22.8.2012 0:38 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ano, držel jsem resetovací tlačítko i déle. Nicméně nenacházím nikde na svém routru kontrolku STAND-BY. Ale to, že po mém resetu se vynulovalo heslo do domácí sítě, a název sítě se vrátil na přednastavené DLINK, svědčí o tom, že nějaký reset proběhl. Heslo pro konfiguraci směrovače však zůstává:(
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.205.254 (?), 25.8.2012 15:06 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Návod dle CD je úplná zbytečnost... stačí vědět jen jaká je IP adresa v Defaultu - ta se zadá do okna za www. To je jediný. Jinak router se konfiguruje správně přes LAN kabel. Router se zapojí do LAN (nikoliv WAN) a do počítače (Notebooku) Zde je ale nutno kolikrát zadat IP manuál, protože to někdy na automatickou detekci nefunguje. Na tu manuál to funguje VŽDY. IP se zadá přesná jaká se zadává pro router do prohlížeče, akorát poslední číslo musí být jiné (jinak je konflikt 2 stejných IP adres) maska podsítě se zadává 255.255.255.0 Když je toto splněno, může se přistoupit k nastavování routeru. nějaké Default heslo a nick bývá taky uveden v návodu či vespod na výrobním štítku routeru.
Tento postup který píšu je universál pro všechny routery.
Jinak se to liší dle výrobce... někde se nemusí nastavovat z adres nic a dá se vejít do routeru, jinde to zase nefunguje vůbec - to je opravdu
Po nastavení routeru nezapomeňte vždy vše uvést do výchozího stavu!!! (např. sít'ovku zpět na automatickou detekci či na jinou manuál kterou používáte od provozovatele internetu) a taky potom přepojíte kabel do WAN (vstup pro příchod internetu) WAN je vlastně vstup (IN). LAN jsou jakoby výstupy (OUT).
různé. Mám routery vícero značek a modelů, takže vím. 
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.1.84 (?), 26.8.2012 21:54 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ještě jeden dotaz. Chtěl jsem si doma propojit pc s telefonem (android) přes wifi. Nainstaloval jsem si tedy do telefonu Software data cable, spustil jsem jej a do prohlížeče v pc jsem zadal spravnou adresu, ktera se mně ukazala na displeji telefonu. Zmáčknul jsem enter a začala se načítat stránka ale nenačetla se (načítá se do nekonečna). Zkusil jsem to samé, ale v jiné wifi síti v jiném bytě. Se stejným telefonem. Tam to šlo bez problémů. Nemáte někdo radu, kde může být chyba, že u mě doma to nejede? Nakonec jsem vyskoušel i jiné aplikace, než Software data cable a s těmi to funguje i u mě doma. Soft. data cable mě ale připadá nejlepší, tak kdyby někdo měl nějakou radu, byl bych rád.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |